p1-9736-800x600-

In de spotlight: de nieuwe Deutz-Fahr 6.4 serie

Eind 2022 werd de nieuwe Deutz-Fahr 6.4 serie voorgesteld aan het grote publiek op de EIMA beurs in Italië. De nieuwe serie werd ontwikkeld met het oog op een uiterst veelzijdige en compacte tractor zonder in te boeten op werkcomfort. De nieuwe 6.4 laat zich op 4 vlakken kenmerken: gemaakt in Duitsland, efficiënt, veelzijdig en comfortabel.

Keuze uit 2 transmissies

De 6.4 serie is verkrijgbaar met 2 verschillende transmissiemogelijkheden. De eerste is de uiterst intuïtieve full-powershift RV-shift transmissie welke werd ontwikkeld met de vraag van de markt in het achterhoofd. Zeker in de Europese markt houden veel klanten er van om nog steeds zelf te kiezen in welke versnelling gereden wordt. Er zijn 20 versnellingen vooruit en 16 achteruit, allen eenvoudig te bedienen met behulp van de joystick. Het schakelen gebeurt zonder verlies van koppel. Automatisch opschakelen tot een bepaalde snelheid is ook mogelijk met behulp van de APS knop. De RVshift werd bekroond met een innovatieaward op de EIMA beurs.

6.4 Series 6150.4 RVshift StageV Studio DSC 9063
Joystick bediening RVshift

Een tweede transmissiemogelijkheid is de TTV, een continu variabele transmissie. Via de MaxCom-joystick wordt de gewenste rijsnelheid aangegeven, vervolgens bepaald de bestuurder met het rijpedaal de gewenste snelheid. De rij- of werksnelheid kan aangepast worden door de joystick naar voren of achter te bewegen.

Verschillende cabinevarianten

In totaal kan er gekozen worden uit maar liefst 3 verschillende cabinevarianten. De standaard Maxivision variant wordt vergezeld met 4 mechanisch gestuurde olieventielen. Deze vormt meteen ook de basisversie in combinatie met de RVshift transmissie. De plus versie wordt uitgerust met 2 mechanisch en 2 elektrische gestuurde olieventielen en is verkrijgbaar voor beide transmissievarianten. De Pro versie is enkel verkrijgbaar met de TTV-transmissie en is verder uitgerust met 5 elektrisch gestuurde olieventielen. De pro-versie kan optioneel uitgerust worden met de 12 inch bedieningsmonitor.

De FARMotion motor

De tractoren uit de Deutz-Fahr 6.4 serie zijn verkrijgbaar in 3 vermogensklassen: de 6130.4, 6140.4 en 6150.4 met respectievelijk de volgende maximale vermogens: 136, 147 en 156 pk. Deze vermogens worden geleverd door een 4 cilinder FARMotion motor. Deze heeft een cilinderinhoud van 3,8 liter en is uitgerust met een hoge druk commonrail brandstofinjectie systeem die bijdraagt aan een buitengewone efficiëntie. Uniek aan de FARMotion motor is het gebruik van een turbo met variabele geometrie. Een elektronisch aangestuurde actuator zorgt hierbij voor een verstelling van de schoepen. De motor wordt gekenmerkt door een vlakke koppelcurve, ook bij lage toeren. Dit zorgt voor uitstekende prestaties bij elke toepassing.

Farmotion 45 2.0
De FARMotion 45 motor

Uitstekende prestaties onder alle omstandigheden

De compacte tractoren uit de Deutz-Fahr 6.4 serie hebben een nieuwe powertrain met nieuwe en uiterst moderne motoren, nieuwe en heel efficiënte transmissies en nieuwe, in huis gemaakte, voorassen. Dit levert een tractor met uitstekende prestaties onder alle omstandigheden, superieur trekvermogen en uitstekende efficiëntie, zowel bij het rijden op de weg als bij het werken op het veld.

Deutz-Fahr 6.4 serie aan het werk

Deel dit artikel

Stel hier uw vraag